Recept
Snabb caesardressing
Under 5 min
4
Ingen caesarsallad utan caesardressing, det hörs ju på namnet. Men den blir lika god, om inte godare, av att ta en genväg via färdig majonnäs och de rätta smaksättarna i övrigt. Däribland en riktigt kvalitativ dijonsenap. Blanda med valfri sallad eller bjud till grillat.
Ingredienser
- 2 dl majonnäs
- 1 finriven vitlöksklyfta
- 2 finhackade sardellfiléer
- ½ msk finhackad kapris
- ½ msk Grey Poupon dijonsenap
- 1 msk färskpressad citronjuice
- 1 dl finriven parmesan
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
-
Blanda alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.
-
Späd med vatten till önskad konsistens på dressingen eller behåll den mer som en ”caesarkräm” till grillad kyckling, fisk, grönsaker eller servera till tagliata med grillad portobello (i stället för wasabikräm – eller bjud med båda!).
Tips!
Ersätt sardeller med ytterligare ½ msk finhackad kapris och välj växtbaserade alternativ till majonnäs och parmesan för en vegansk caesardressing.