Recept
Knäckemacka med snabba umami-sojaägg
Med Sofia Woods umami-sojaägg behöver du inte mer än ett gott knäcke, en klick smör, spröda salladsblad och rostade sesamfrön för att få till en äggmacka deluxe. Sojaäggen smakar säkert lika ljuvligt på en räkmacka eller som tillbehör i en nudelsoppa.
Ingredienser
- 4 ekologiska ägg
- 2 dl Kikkoman Sushi & Sashimi sojasås
- 2 msk rumsvarmt smör
- 2 stora bitar knäckebröd
- 8 gemsalladsblad
- 1 tsk rostade sesamfrön
- nymalen svartpeppar
Gör så här
-
Lägg äggen i kallt vatten och låt snabbt koka upp. Sänk värmen till medelvärme och koka ca 4 minuter för ganska löskokta ägg.
-
Spola äggen i kallt vatten 1 minut för att avstanna kokningen. Skala dem försiktigt och lägg i en liten fryspåse. Häll i sojasåsen och låt marinera minst 20 minuter, men upp mot 2 timmar går bra. Låt äggen svalna hela i sojasåsen.
-
Smöra knäckebröden och fördela salladsbladen jämnt över.
-
Plocka upp äggen ur sojan och bryt i stora bitar.
-
Toppa knäckebröden med äggbitarna. Strö över sesamfrön och svartpeppar.