Recept
Udonnudlar i soja- och sesambuljong med svamp
Udon är runda, tjocka vetenudlar som är vanligt förekommande i japanska och koreanska rätter. Nudlarna är mjuka, men ändå spänstiga, med neutral smak. Det gör att de passar så bra i mat- och livsstilsbloggaren Sofia Woods svampnudelsoppa med värmande buljong.
Ingredienser
- 4 vitlöksklyftor
- 2 morötter
- 1 liten bit rotselleri (ca 100 g)
- 300 g blandad svamp (t ex ostronskivling, champinjoner, shiitake och nameko)
- 2 msk neutral rapsolja
- 1 ½ dl Kikkoman Sushi & Sashimi sojasås
- 250 g färska udonnudlar
- 2–3 msk Kikkoman Rostad Sesamolja
- 1 dl färska korianderblad
- 2 msk finstrimlade noriblad
Gör så här
-
Skala vitlöksklyftorna, men behåll dem hela.
-
Skala och skär morötterna i tjocka skivor. Skala och skär rotsellerin i cm-stora tärningar.
-
Värm oljan i en gryta. Lägg i vitlök, grönsaker och svamp. Låt fräsa ca 5 minuter.
-
Häll på kallt vatten så att det täcker. Tillsätt sushi- och sashimisojan. Koka upp och låt sjuda ca 30 minuter under lock.
-
Ta upp vitlök, morötter och rotselleri. Pressa genom en finmaskig sil. Vispa ner grönsaksmoset i buljongen för att reda den.
-
Lägg ner nudlarna i buljongen och tillaga enligt anvisning på förpackningen.
-
Fördela nudelsoppan i skålar. Ringla över rostad sesamolja. Toppa med koriander och nori. Servera gärna med extra Kikkoman Sushi & Sashimi sojasås vid sidan av.