Recept
Sojarostade pumpakärnor
Ca 10 min
10
Vi säger inte att pumpakärnor är godis, men när man rostar dem med japansk sojasås blir de snudd på det. Eller i alla fall grymt goda som topping på soppa, sallad, äggröra, macka eller som ett lite hälsosammare snacks i tv-soffan. Två ingredienser är allt som behövs!
Ingredienser
- 2 dl pumpakärnor
- 2 msk Kikkoman Original sojasås
Gör så här
-
Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna på medelvärme tills de får lite färg och börjar ”poppa”.
-
Häll på sojasåsen och låt koka in under omrörning. Ta från värmen. Låt svalna.
Tips!
Pumpakärnorna går att smaksätta vidare i det närmast oändliga. Krydda exempelvis med rökt paprikapulver, ras el hanout, spiskummin, garam masala eller valfria torkade örter. Förvara torrt och svalt i en glasburk med lock, så håller pumpakärnorna flera veckor.