Recept

Sojarostade pumpakärnor

Ca 10 min
10

Vi säger inte att pumpakärnor är godis, men när man rostar dem med japansk sojasås blir de snudd på det. Eller i alla fall grymt goda som topping på soppa, sallad, äggröra, macka eller som ett lite hälsosammare snacks i tv-soffan. Två ingredienser är allt som behövs!

Ingredienser

  • 2 dl pumpakärnor
  • 2 msk Kikkoman Original sojasås

Gör så här

  1. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna på medelvärme tills de får lite färg och börjar ”poppa”.

  2. Häll på sojasåsen och låt koka in under omrörning. Ta från värmen. Låt svalna.


    Tips!
    Pumpakärnorna går att smaksätta vidare i det närmast oändliga. Krydda exempelvis med rökt paprikapulver, ras el hanout, spiskummin, garam masala eller valfria torkade örter. Förvara torrt och svalt i en glasburk med lock, så håller pumpakärnorna flera veckor.

På tal och snacks och godis...