Recept
Sojaslungad brysselkål
Ingen fan av brysselkål? Vi hör dig. Men har du verkligen tillagat den på rätt sätt? Tricket är att addera en gnutta socker, det tar udden av beskan i kålen. En skvätt japansk soja och ett stänk TABASCO® får smaken att lyfta ännu mer. Älskar du brysselkål? Så klart du gör.
Ingredienser
- 500 g brysselkål
- 3 vitlöksklyftor
- ½ dl sötmandel
- 3 msk Kikkoman Original sojasås
- 1 msk sherryvinäger
- 1 tsk farinsocker
- TABASCO® Original pepparsås
- smör och olja till stekning
Gör så här
-
Ansa och dela brysselkålen på hälften.
-
Skala och skiva vitlöksklyftorna.
-
Hacka mandeln grovt och rosta i en torr stekpanna på medelvärme. Ta från värmen.
-
Stek brysselkålen i olja i stekpannan ett par minuter tills den får fin färg. Tillsätt vitlöken och en stor klick smör. Fräs ytterligare några minuter.
-
Ringla över soja och vinäger. Strö över farinsockret. Stek lite till, tills kålen börjar karamellisera. Smaka av med TABASCO® Original pepparsås.
-
Lägg upp brysselkålen på ett fat. Strö över den hackade mandeln.
-
Servera gärna till julskinka, revbensspjäll, köttbullar eller vegetarisk motsvarighet.