Recept
S.O.S. – Smör, ost och sill
Sill är högtidsmat när den är som bäst! Här är två krämiga, snabbfixade sillar med asiatisk smaksättning. Tillsammans med en mogen brie penslad med pokesås och ett vispat sojasmör som du brer på ett gott fröknäcke har du gjort en S.O.S. Alltså smör, ost och sill.
Ingredienser
- Ingefärs- och limesill
- 1 förpackning 5-minuterssill (420 g)
- 1 dl majonnäs
- 1 dl crème fraiche
- 1 ½ msk finriven färsk ingefära
- finrivet skal av 1 lime
- 1–2 tsk TABASCO® Grön pepparsås
- Soja- och vitlökssill
- 1 förpackning 5-minuterssill (420 g)
- 1 dl majonnäs
- 1 dl crème fraiche
- 1 finriven vitlöksklyfta
- 1 msk Kikkoman Sushi & Sashimi sojasås
- 1 tsk Kikkoman Sushi-risvinäger
- 2 tsk svarta sesamfrön
- 1 tsk Colman’s senapspulver
- Brie med pokesås
- 1 mogen brie (gärna Brie de Meaux)
- 1 msk Kikkoman Poke
- ½ msk rostade sesamfrön
- Vispat sojasmör med lime
- 75 g rumsvarmt smör
- ½ msk Kikkoman Original sojasås
- finrivet skal av 1 lime
- fröknäcke till servering
Gör så här
-
Ingefärs- och limesill: Häll av sillen och skär i sneda bitar om den är hel. Rör ihop majonnäs, crème fraiche, ingefära och rivet limeskal. Smaka av med TABASCO® Grön pepparsås för mild hetta och skön syra. Blanda ner sillen. Lägg i en väl rengjord glasburk med lock. Ställ i kylen över natten.
-
Soja- och vitlökssill: Häll av sillen och skär i sneda bitar om den är hel. Rör ihop majonnäs, crème fraiche, vitlök, sushi- och sashimisoja, sushi-risvinäger och sesamfrön. Sikta ner senapspulvret. Blanda ner sillen. Lägg i en väl rengjord glasburk med lock. Ställ i kylen över natten.
-
Brie med pokesås: Picka osten med en gaffel. Pensla med pokesåsen. Strö över sesamfrön.
-
Vispat sojasmör med lime: Vispa smöret vitt och fluffigt med elvisp. Tillsätt soja och limeskal.
-
Servera sillarna tillsammans med osten samt det vispade sojasmöret på fröknäcke.
Tips!
Variera hettan i ingefärs- och limesillen genom att byta TABASCO® Grön pepparsås mot exempelvis TABASCO® Buffalo pepparsås eller TABASCO® Sriracha pepparsås.