Recept
Kokosdoftande sötpotatissoppa
Soppa är det ultimata sättet att omvandla vissna grönsaker till något fantastiskt gott. Denna karibiska smakbomb kombinerar krämig kokosmjölk med hetta från TABASCO® Habanero. Byt sötpotatis mot morot eller pumpa om det är vad du har hemma.
Ingredienser
- 1 gul lök
- 400 g sötpotatis
- 500 g krossade tomater
- 1 burk kokosmjölk (400 ml)
- 5 dl grönsaksbuljong (vatten + buljongtärning eller koncentrerad fond)
- ½ msk riven färsk ingefära
- 1 tsk TABASCO® Habanero (eller TABASCO® Original för mildare hetta)
- 1 msk Kikkoman Ekologisk sojasås
- salt och peppar
- olja till stekning
- Topping
- 150 g smulad fetaost
- ½ dl hackad koriander
- en god olivolja
Gör så här
-
Skala, dela och grovhacka löken. Skala sötpotatisen och riv den grovt på rivjärn.
-
Fräs lök och sötpotatis mjuk i olja i en stor kastrull. Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk, buljong, ingefära, TABASCO® Habanero och soja. Koka upp och låt sjuda ca 10 minuter.
-
Mixa soppan slät med stavmixer eller i en blender. Smaka av med salt och peppar.
-
Häll upp soppan i skålar. Toppa med fetaost, koriander och ringla över olivolja. Servera gärna med ett gott bröd att doppa i soppan, gärna varma naan- eller pitabröd.