Recept
Spaghetti Pollognese med oliver och örter
Variation i vardagen kan vara att byta nöt- mot kycklingfärs i din Spaghetti Bolognese. Vips byter rätten namn till Spaghetti Pollognese. Okej, vi har också i persiljerot, crème fraiche, dijonsenap, japansk soja, oliver, franska örter och en klassisk pepparsås. Otroligt gott!
Ingredienser
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 300 g persiljerot
- 100 g kärnfria svarta oliver
- 2 msk tomatpuré
- 500 g kycklingfärs
- 2 dl crème fraiche
- 1 förpackning krossade tomater (ca 400 g)
- 1 msk Grey Poupon dijonsenap
- 1 ½ msk koncentrerad kycklingfond
- 1 msk Kikkoman Less Salt sojasås
- 2 tsk torkade franska/provencalska örter
- TABASCO® Original pepparsås
- 300 g pasta (gärna spaghetti)
- ev färsk oregano till garnering
- riven parmesan till servering
- olivolja till stekning
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
-
Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och grovriv persiljeroten. Skiva oliverna.
-
Fräs lök, vitlök och persiljerot i olivolja i en gryta tills det mjuknar. Tillsätt tomatpuré och kycklingfärs. Fortsätt fräsa ytterligare några minuter. Rör ner oliver, crème fraiche, krossade tomater, dijonsenap, fond, soja och örter. Koka ca 10 minuter under lock. Smaka av med salt och TABASCO® Original pepparsås.
-
Koka pastan ca 2 minuter kortare än enligt anvisning på förpackningen. Häll av, men spara 1 dl av pastavattnet.
-
Häll tillbaka pastan i kastrullen. Blanda med såsen och pastavattnet. Värm under omrörning en kort stund. Servera med parmesan. Garnera gärna med oregano.
Tips!
Självklart går det bra att byta ut kycklingfärsen vilken annan färs som helst, varför inte prova en växtbaserad variant nästa gång?