Recept
Spicy Apple Cider
Glöm den varma glöggen – satsa i stället på en iskall, torr brittisk äppelcider som du smaksätter med färsk ingefära och hemgjord kanelsirap. Några droppar angostura bitter på det och din ”spicy apple cider” är serverad. Till advent, jul eller närsomhelst under året.
Ingredienser
- 2 tsk kanelsirap
- 1 tsk flytande honung
- 1 tsk finriven färsk ingefära
- 3 stänk angostura bitter
- 2 dl torr äppelcider (t ex Cornish Gold Apple Cider, nr 18021))
- isbitar till servering
- Kanelsirap (ger ca 1 dl)
- 1 dl farinsocker
- 1 dl vatten
- 1 kanelstång
- Till garnering
- 1 äppelskiva
- malen kanel
Gör så här
-
Börja med kanelsirapen. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt koka utan lock till en simmig lag. Sila av och häll på glasburk eller flaska. Ställ i kylen att kallna helt.
-
Blanda kanelsirap, honung, ingefära och angostura bitter i ett glas. Fyll upp med is.
-
Häll på cidern och rör försiktigt runt. Garnera med en kanelpudrad äppelskiva.
Tips!
Kanelsirapen håller flera veckor i kylskåp. Använd till att ringla över glass och desserter eller som smaksättning i en kaffedrink, exempelvis Amigas Coffee.