Recept
Sriracha-chimichurri
Ca 15 min
4
Chimichurri är en smakrik sås tillika marinad med sydamerikanskt ursprung. Sriracha är en vitlöksdoftande chilisås från Asien. Med en srirachasås som också innehåller den röda pepparsåsen från TABASCO® blir det en smått otrolig blandning till det mesta på grillen.
Ingredienser
- 1 ½ vitlöksklyfta
- 1 schalottenlök
- 1 kruka persilja
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk honung
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 msk TABASCO® Sriracha pepparsås
- finrivet skal och färskpressad juice av ½ lime
- ¾ dl olivolja
- ½ tsk flingsalt
Gör så här
-
Skala och finhacka vitlök och schalottenlök. Finhacka persiljan.
-
Rör ihop alla ingredienserna i en skål. Låt gärna stå minst 30 minuter före servering så att smakerna hinner ”sätta sig”.
-
Servera sriracha-chimichurrin till grillat kött, grillad kyckling eller lax
Tips!
Rosta delikatesspotatis i ugnen med olivolja och salt. Låt svalna något och blanda sedan med sriracha-chimichurrin till en gudomlig potatissallad. Mums till rostbiff, fläsk- eller kycklingfilé.