Recept
Srirachagrillad kycklingsteak med råhyvlad sallad
En mer mör och saftig styckningsdetalj än kycklingsteak är svår att finna. Grilla skinnet knaprigt och glazea med den aromatiska srirachasåsen från TABASCO® och söt honung. Låt ett kryddigt krassesmör smälta ovanpå och bjud med en råkrispig, färgstark sallad.
Ingredienser
- 4 kycklingsteaks (ca 600 g)
- 2 citroner
- salt och nymalen svartpeppar
- Sriracha-glaze
- 2 msk TABASCO® Sriracha pepparsås
- 2 msk flytande honung
- Krassesmör
- 100 g rumsvarmt smör
- 1 tsk tomatpuré
- 1 tsk TABASCO® Original pepparsås
- ½ ask klippt smörgåskrasse
- ½ tsk flingsalt
- Råhyvlad sallad
- 200 g betor (gärna olika sorter)
- ¼ blomkålshuvud
- 250 g jordgubbar
- 1 påse babyspenat (à 65 g)
- 150 g fetaost
- Ponzudressing
- 2 msk Kikkoman Ponzu Lemon
- 2 msk granatäppelsirap
- 1 msk olivolja
Gör så här
-
Koka upp TABASCO® Sriracha pepparsås och honung till glazen. Låt svalna.
-
Rör ihop ingredienserna till krassesmöret. Rulla in i smörgåspapper. Lägg i kylen.
-
Råhyvlad sallad: Skala och skär betorna i tunna skivor, gärna med hjälp av en mandolin. Grovriv blomkålen. Skär jordgubbarna i mindre bitar. Blanda betor, blomkål, jordgubbar, spenat och smulad fetaost på ett fat.
-
Ponzudressing: Vispa ihop ponzusås, granatäppelsirap och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Ringla över salladen.
-
Krydda kycklingen runtom med salt och peppar. Grilla med skinnsidan nedåt tills skinnet har blivit knaprigt. Pensla köttsidan med sriracha-glazen och vänd. Glazea skinnsidan och vänd ytterligare en gång. Fortsätt grilla tills innertemperaturen är ca 70 grader.
-
Halvera citronerna och grilla med snittytan nedåt tills de har fått fin färg.
-
Servera den srirachagrillade kycklingen med krassesmör, sallad och grillad citron.
Visste du att…
Kycklingsteak är en urbenad kycklingklubba med skinn som finns i välsorterade mataffärer. Du kan annars fläka ut en hel kyckling och grilla på samma sätt (det tar bara lite längre tid).