Recept
Sticky tofu med spetskål
Har du (som många andra) svårt för tofu? Det beror mest troligt på att du inte har ätit det på rätt sätt. Det får du chans att ändra på nu – tricket är att använda dig av ett rejält smaksättarbatteri.
Ingredienser
- 600 g extra fast/hård tofu
- 1 spetskål
- 4 msk smör
- Kikkoman Rostad Sesamolja
- salt och nymalen svartpeppar
- Glaze
- 3 vitlöksklyftor
- 1 dl honung
- 1 dl sweet chilisås
- ½ dl Kikkoman Original sojasås
- ½ dl tomatpuré
- 3 msk riven färsk ingefära
- ½ msk Colman´s senapspulver
- ½ msk TABASCO® Chipotle pepparsås
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 krm malen kanel
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200°C.
-
Glaze: Skala och finriv vitlöken. Lägg i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser till glazen och blanda ordentligt.
-
Skär spetskålen i 4 klyftor och lägg i en ugnssäker form.
-
Klicka på smöret och pensla spetskålen med sesamolja. Ställ in i mitten av ugnen ca 10 minuter.
-
Skär under tiden tofun i ca 2 cm tjocka stavar.
-
Ta ut plåten och lägg på tofun. Pensla både kål och tofu med glaze runt om.
-
Ställ in plåten i ugnen igen. Tillaga ytterligare i 10–15 minuter tills de fått fin färg.
-
Servera gärna med grönkålscaesar med mandel och tranbär.