Recept
Sweet & Spicy linsgryta med kokosmjölk
Laga en sötstark krämig linsgryta som är snäll mot plånboken, värmer gott och glädjer smaklökarna. Perfekt för kyliga dagar och för alla som önskar äta mer grönt. Belugalinser har en fin förmåga att hålla ihop under kokning och bjuder på bra tuggmotstånd.
Ingredienser
- 2 dl torkade belugalinser
- 1 gul lök
- 3 morötter
- 1 tsk curry
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 burk kokosmjölk (ca 400 ml)
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 msk sweet chilisås
- några droppar TABASCO® Original
- rapsolja till stekning
- salt och nymalen svartpeppar
- basmatiris och limeklyftor till servering
Gör så här
-
Koka linserna enligt anvisning på förpackningen.
-
Skala, dela och finhacka löken. Skala och skär morötterna i mindre bitar.
-
Fräs löken mjuk i 1 msk olja i en gryta eller kastrull. Tillsätt morötter, curry och spiskummin. Låt fräsa ytterligare några minuter.
-
Tillsätt linser, kokosmjölk, buljongtärning och sweet chilisås. Koka upp och låt sjuda 8–10 minuter under lock. Smaka av med salt, peppar och TABASCO® Original.
-
Servera linsgrytan med ris och limeklyftor att pressa över.
Tips!
Strö gärna över koriander och/eller ärtskott vid servering, men det är inget måste.