Recept

Tacos med egen tacokrydda

Ca 30 min
4

Sex ingredienser är allt som krävs och sedan har du en tacokrydda som ger precis den rätta smaken på fredagsmyset. Till skillnad från en torr kryddblandning rör du ihop kryddorna med japansk soja till en paste – bara dosera i rätt mängd och spara resten till nästa gång!

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 dl vatten
  • smör till stekning
  • Tacokrydda
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk lökpulver
  • 1 msk malen spiskummin
  • ½ msk torkad oregano
  • ¾ dl Kikkoman Original sojasås
  • Till servering (förslag)
  • ½ hackad gurka
  • 2 tärnade tomater
  • ¼ strimlad isbergssallad
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 liten burk majs
  • 2 dl riven ost
  • 2 dl gräddfil
  • 1 burk salsa
  • 1 skål guacamole
  • 8–12 hårda tacoskal

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till tacokryddan i en skål.

  2. Bryn färsen i smör i en stekpanna. Tillsätt vatten och 2 msk av tacokryddan. Koka upp och låt sjuda tills vattnet har kokat in.

  3. Servera tacofärsen med valfria tillbehör (se förslag ovan).


    Tips!
    Tacokryddan räcker till ca 4 gånger. Förvara i en burk med tätsittande lock i kylen. Variera gärna med vegofärs eller 50/50-färs. Till skillnad från salt bidrar japansk soja med gott om umami – den femte grundsmaken som särskilt växtbaserad matlagning vinner mycket på.

4 sätt att variera din vanliga taco