Recept
Tantanmen ramen
Klassisk med fläskfärs, 50/50 med hälften kött, hälften grönt, eller helt vegansk med vegofärs? Oavsett vilken variant du väljer är det lätt att lyckas med den här japanska nudelsoppan. Särskilt med en färdig ramenbasen, vilken lägger grunden för hela rätten.
Ingredienser
- 1 ½ vitlöksklyfta
- 2 pak choi
- 2 salladslökar
- 300 g fläskfärs
- 1 msk finriven färsk ingefära
- 4 paket snabbnudlar (gärna Nissin Demae Ramen Spicy)
- 2 dl jordnötssmör (gärna Skippy)
- TABASCO® Sriracha
- rapsolja till stekning
- salt och nymalen svartpeppar
- Buljong
- 11 dl vatten
- 8 msk Kikkoman Ramen Soup Base
Gör så här
-
Skala och finhacka vitlöken.
-
Ansa och skär pak choi i grova klyftor. Skölj och skiva salladslöken tunt.
-
Bryn färsen i 1 msk olja i en stekpanna. Tillsätt vitlök och ingefära. Fortsätt steka ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar.
-
Blanda innehållet i kryddpåsarna till nudlarna med jordnötssmöret. Fördela i 4 djupa skålar.
-
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt pak choi när ca 1 minut av koktiden återstår. Häll av i durkslag och låt rinna av.
-
Buljong: Koka upp vattnet i en kastrull. Tillsätt ramenbasen.
-
Häll buljongen i skålarna. Vispa ihop med kryddblandningen. Lägg ner nudlar och pak choi. Toppa med stekt färs och salladslök. Ringla över TABASCO® Sriracha efter smak.
Visste du att…
Tantanmen ramen är den japanska motsvarigheten till det kinesiska sichuankökets dan dan nudlar och serveras, till skillnad från många andra nudelsoppor, utan mjukkokta ägg. Men vi är inte så strikta, vill du ha ägg så addera det.