Recept
Tapenade med chili
Oliver är en given ingrediens i tapenade, men visste du att namnet kommer från tapena, det provencalska ordet för kapris? Så inte heller någon tapenade utan kapris! Att hacka ihop den själv är mycket godare än färdig på burk, särskilt med några stänk het pepparsås!
Ingredienser
- 1 vitlöksklyfta
- 1 ½ dl urkärnade gröna oliver (gärna castelvetrano)
- 1 ½ dl urkärnade svarta oliver (gärna kalamata)
- 1 msk kapris
- 3 sardellfiléer
- 2 msk finhackad persilja
- ½ –¾ dl olivolja
- TABASCO® Original pepparsås
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
-
Skala och finhacka vitlöken.
-
Grovhacka oliver, kapris och sardeller. Blanda med vitlök, citronjuice, persilja och olivolja. Smaka av med TABASCO® Original pepparsås, salt och peppar.
-
Servera tapenaden på crostini, till ostbrickan eller på mackan.
Visste du att…
I tapenadens hemland Frankrike görs den antingen med svarta oliver, gröna oliver eller en kombination av båda. Vi gillar smörigheten i just den gröna oliven castelvetrano tillsammans med lite mer tryck i smakerna från svarta kalamataoliver. Dessutom blir det vackra färger!