Recept
Tea Royal med svart te, blåbär och björnbär
Kir Royal har du kanske druckit. Men du har nog ännu inte upplevt Tea Royal där en syrup på svart te, blåbär och björnbär utgör en smakkoncentrerad basen. Vi kallar det för en mocktail med skandinavisk twist – bara toppa med ett alkoholfritt italienskt bubbel!
Ingredienser
- 1 färskt eller fryst björnbär
- 2 cl bärsyrup (se recept)
- 15 cl alkoholfritt mousserande vin (t ex Oddbird Spumante, nr 19019)
- Bärsyrup
- ½ dl blåbär
- ½ dl björnbär
- 1 dl strösocker
- 1 dl vatten
- 3 tepåsar Arvid Nordquist Blåbärssnår Svart te
Gör så här
-
Bärsyrup: Blanda bär, socker och vatten i en kastrull. Koka upp och fortsätt koka tills bären har mosat sönder och sockret har lösts upp. Ta från värmen och lägg ner tepåsarna. Låt stå svalna med tepåsarna i. Sila av och häll upp i en flaska. Förvara i kylen.
-
Vid servering: Lägg björnbäret i ett kylt champagneglas. Häll på bärsyrupen. Toppa med det mousserande vinet. Servera genast.
Tips!
Bärsyrupen håller ca 1 månad i kylen och med den som bas har du en utmärkt fördrink redo såväl till nyårsfirandet som till studentbjudningen.