Recept

Tea Sour Mocktail på grönt te med citrus och fläderblom

Över 60 min
2

När du kallbrygger te får du ett fylligare, fruktigare resultat med lägre beska. Perfekt till en syrlig drink, så kallad sour, med citronfriska förtecken och blommande flädersmak! Vill du inte använda det kallbryggda gröna teet direkt så håller det cirka 3 dygn i kylen – ta fram närhelst du vill bjuda dig själv eller dina gäster på en riktigt fräsch alkoholfri tedrink.

Ingredienser

  • 4 cl färskpressad citronjuice
  • 8 cl koncentrerad flädersaft
  • 1 äggvita
  • isbitar
  • citronskal till garnering
  • Kallbryggt te
  • 3 dl kallt vatten
  • 1 påse Arvid Nordquist Fläderkulle

Gör så här

  1. Kallbryggt te: Mät upp vattnet i en kanna eller bunke. Lägg ner tepåsen. Täck över och ställ in i kylen minst 3 timmar, men helst över natten. Ta upp tepåsen.

  2. Häll det kallbryggda teet, citronjuice, flädersaft och äggvita i en shaker. Skaka kraftigt, först utan is och sedan med, för bästa äggviteskum.

  3. Sila upp i 2 glas. Garnera med en bit citronskal. Servera genast.


    Tips!
    Gå från mocktail till cocktail med en skvätt gin – valet är ditt! För en helt växtbaserad drink, ersätt äggvitan med 1 msk aquafaba (kikärtsspad) och skaka på samma sätt enligt ovan.

Fler tedrinkar att blanda till