Recept

Toast Skagen med chilisting

Ca 30 min
4

Denna räkmackornas räkmacka är en tidlös klassiker av en anledning. Godast (och lyxigast) blir skagenröran med frysta, tinade räkor med skal och sedan en rejäl klick löjrom. Beräkna 1 kilo för rätt mängd färdigskalade räkor. Givetvis går det bra handskalade räkor i lake.

Ingredienser

  • 400 g skalade räkor
  • 1 ½ dl majonnäs
  • 1 tsk Grey Poupon dijonsenap
  • ½ tsk TABASCO® Original pepparsås
  • ½ dl finskuren dill
  • finrivet skal av 1 citron
  • 2 skivor formfranska eller ljust surdegsbröd
  • 80 g löjrom eller tångkaviar
  • osaltat smör till stekning
  • salt och nymalen svartpeppar
  • dillkvistar till garnering
  • citronklyftor till servering

Gör så här

  1. Hacka räkorna grovt. Krama ut överflödig vätska ur dem.

  2. Blanda ihop majonnäs, dijonsenap, TABASCO® Original pepparsås, dill och citronskal. Rör ner räkorna. Smaka av med salt och peppar.

  3. Dela brödskivorna på snedden. Stek dem gyllene i smör på båda sidor i en stekpanna.

  4. Fördela skagenröran på brödbitarna. Toppa med löjrom. Garnera med dillkvistar och servera med varsin citronklyfta.


    Tips!
    Testa att smaksätta skagenröran med 1 tsk TABASCO® Grön pepparsås i stället för det röda originalet. Vissa föredrar att ha i färskriven pepparrot, 1 msk brukar vara lagom. Vi kan också varmt rekommendera att röra ner 4 msk finriven parmesan för en extra lyxig touch.

Laga en annan förrätt nästa gång