Recept
Toast Skagen med chilisting
Denna räkmackornas räkmacka är en tidlös klassiker av en anledning. Godast (och lyxigast) blir skagenröran med frysta, tinade räkor med skal och sedan en rejäl klick löjrom. Beräkna 1 kilo för rätt mängd färdigskalade räkor. Givetvis går det bra handskalade räkor i lake.
Ingredienser
- 400 g skalade räkor
- 1 ½ dl majonnäs
- 1 tsk Grey Poupon dijonsenap
- ½ tsk TABASCO® Original pepparsås
- ½ dl finskuren dill
- finrivet skal av 1 citron
- 2 skivor formfranska eller ljust surdegsbröd
- 80 g löjrom eller tångkaviar
- osaltat smör till stekning
- salt och nymalen svartpeppar
- dillkvistar till garnering
- citronklyftor till servering
Gör så här
-
Hacka räkorna grovt. Krama ut överflödig vätska ur dem.
-
Blanda ihop majonnäs, dijonsenap, TABASCO® Original pepparsås, dill och citronskal. Rör ner räkorna. Smaka av med salt och peppar.
-
Dela brödskivorna på snedden. Stek dem gyllene i smör på båda sidor i en stekpanna.
-
Fördela skagenröran på brödbitarna. Toppa med löjrom. Garnera med dillkvistar och servera med varsin citronklyfta.
Tips!
Testa att smaksätta skagenröran med 1 tsk TABASCO® Grön pepparsås i stället för det röda originalet. Vissa föredrar att ha i färskriven pepparrot, 1 msk brukar vara lagom. Vi kan också varmt rekommendera att röra ner 4 msk finriven parmesan för en extra lyxig touch.