Recept

Tomatsallad med spenatpesto

Ca 30 min
4

Den svenska tomatsäsongen är väl värd att vänta på. Det är nu som dessa kärleksäpplen (dina egenodlade till och med?) smakar som bäst. Ja, det är fransmännens smeknamn på de söta frukterna – Pomme d’Amour. Här med fetaost och en sojasaltad spenatpesto.

Ingredienser

  • 500 g små tomater (gärna olika färger)
  • 150 g fetaost
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Spenatpesto
  • 1 dl macadamianötter
  • ½ påse färsk bladspenat (ca 30 g)
  • 1 kruka basilika
  • färskpressad juice av 1 lime
  • 1 ½ tsk Kikkoman Original sojasås
  • 1 dl olivolja

Gör så här

  1. Börja med spenatpeston. Lägg alla ingredienser i en hög, smal bunke eller matberedare. Mixa till en jämn blandning, men inte helt slät. Smaka av med salt och peppar.

  2. Halvera tomaterna och lägg på ett fat. Smula över fetaosten. Klicka på peston.

  3. Servera tomatsalladen med spenatpesto till grillad fisk, kyckling eller som bufférätt.

    Visste du att…
    Tomater är precis som den naturligt bryggda sojasåsen från Kikkoman rika på umami – den femte grundsmaken som hjälper till att lyfta och förstärka hela smakupplevelsen i en rätt.

Tips på fler gröna rätter att laga