Recept
Tori Chashu Ramen – snabbnudlar med kyckling
Tori betyder kyckling och chashu ungefär bräserad, vilket syftar på att kycklingen i det här fallet tillagas klart i en sojabuljong tillsammans med morot och spenat. Bara ett av många sätt att lyxa till dina snabbnudlar med enkla medel och de rätta smaksättarna.
Ingredienser
- 1 liten morot
- 1 salladslök
- 1 kycklingfilé
- 1 förpackning Nissin Demae Ramen Chicken®
- 2 msk Kikkoman Original sojasås
- 100 g babyspenat
- rapsolja till stekning
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
-
Skala och skär moroten i fina strimlor. Ansa och strimla salladslöken.
-
Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna och bryn kycklingfilén på medelhög värme i 4 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Tillsätt morot, spenat, soja och 1 dl vatten. Låt sjuda ca 5 minuter under lock.
-
Koka upp 5 dl vatten i en kastrull. Lägg ner snabbnudlarna och låt koka 3 minuter. Ta från värmen. Rör ner det medföljande pulvret och oljan. Blanda väl.
-
Ta upp kycklingen från stekpannan och skär i skivor.
-
Häll nudlarna med buljongen i en djup tallrik eller skål. Fördela grönsaker och kycklingfilé ovanpå. Garnera med salladslök och ringla gärna över lite sesamolja.
Tips!
Det kan vara svårt att steka klart kycklingfilén i en stekpanna utan att den blir torr, så passa noga och använd med fördel en stektermometer. Stick in i den tjockaste delen av kycklingen och låt temperaturen gå upp till 68 grader. Vira gärna in den i smör- eller bakplåtspapper och låt vila några minuter innan du skär upp filén.