Recept

Tortillachips med habaneromajonnäs

Ca 15 min
4

Du kan köpa färdiga, men det bli verkligen så mycket godare att göra egna tortillachips (dessutom är det busenkelt!). Dippa dem i en majonnäs med tropiskt fruktig chilihetta och upplev magin när du bjuder snackset till ett tyskt veteöl med en hel del fruktiga toner.

Ingredienser

  • 2 mjuka vetetortillas
  • rapsolja till pensling
  • gräslök till garnering
  • Habaneromajonnäs
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk TABASCO® Habanero pepparsås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Skär tortillabröden i 8 trekanter vardera. Pensla dem på båda sidorna med lite olja och lägg på en bakpappersklädd plåt. Sätt in i mitten av ugnen tills brödbitarna har fått en lite lätt rostad yta, ca 5 minuter.

  3. Habaneromajonnäs: Blanda majonnäs och TABASCO® Habanero pepparsås (ta några droppar i taget och smaka av vartefter till önskad hetta).

  4. Servera tortillachipsen med habaneromajonnäsen, gärna upplagd i små skålar garnerat med finskuren gräslök.


    Tips!
    Servera tortillachips med habaneromajonnäs som ett av flera hemgjorda tilltugg/snacks till en ölprovning hemma, där vi även ger förslag på färdiga snacks, för den som föredrar det.

Andra såser och röror att dippa i