Recept
Tortillachips med habaneromajonnäs
Du kan köpa färdiga, men det bli verkligen så mycket godare att göra egna tortillachips (dessutom är det busenkelt!). Dippa dem i en majonnäs med tropiskt fruktig chilihetta och upplev magin när du bjuder snackset till ett tyskt veteöl med en hel del fruktiga toner.
Ingredienser
- 2 mjuka vetetortillas
- rapsolja till pensling
- gräslök till garnering
- Habaneromajonnäs
- 1 dl majonnäs
- 1 tsk TABASCO® Habanero pepparsås
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225 grader.
-
Skär tortillabröden i 8 trekanter vardera. Pensla dem på båda sidorna med lite olja och lägg på en bakpappersklädd plåt. Sätt in i mitten av ugnen tills brödbitarna har fått en lite lätt rostad yta, ca 5 minuter.
-
Habaneromajonnäs: Blanda majonnäs och TABASCO® Habanero pepparsås (ta några droppar i taget och smaka av vartefter till önskad hetta).
-
Servera tortillachipsen med habaneromajonnäsen, gärna upplagd i små skålar garnerat med finskuren gräslök.
Tips!
Servera tortillachips med habaneromajonnäs som ett av flera hemgjorda tilltugg/snacks till en ölprovning hemma, där vi även ger förslag på färdiga snacks, för den som föredrar det.