Recept
Tropisk blåbärsgröt med mango och mynta
Tack vare de oändliga varianter och kombinationer i smak och stil är gröt inget Foodgeekz-systrarna Evelina och Emmy Hammelfelt tröttnar på. En av deras absoluta favoriter är denna gröt med blåbär som toppas med en mango- och myntakräm. Den förflyttar dem till en tropisk strand på ett kick – om än så bara i tanken, men det är gott nog för oss.
Ingredienser
- 4 dl glutenfria havregryn
- 7 dl osötad kokosdryck
- 2 dl frysta blåbär
- ½ färsk mango till servering (valfritt)
- myntablad till garnering
- salt
- Mango- och myntakräm
- 4 dl fryst, tinad mango
- ½ kruka mynta
Gör så här
-
Skölj havregrynen i kallt vatten i en kastrull. Sila av så enbart grynen blir kvar i kastrullen.
-
Tillsätt kokosdryck, frysta blåbär och en nypa salt.
-
Koka upp gröten på låg värme under omrörning tills konsistensen är krämig, ca 5 minuter. Ta grötkastrullen från plattan och ställ åt sidan.
-
Mango- och myntakräm: Mixa mango och mynta till en slät kräm med en stavmixer.
-
Fördela gröten i skålar. Toppa med mango- och myntakräm, myntablad och eventuellt färsk mango i tärningar. Servera!
SMAKA tipsar!
För mild, fruktig hetta passar det bra att smaksätta mango- och myntakrämen med några stänk TABASCO® Grön pepparsås med pigg, aromatisk karaktär från jalapeño.