Recept

Tropisk blåbärsgröt med mango och mynta

Ca 15 min
4

Tack vare de oändliga varianter och kombinationer i smak och stil är gröt inget Foodgeekz-systrarna Evelina och Emmy Hammelfelt tröttnar på. En av deras absoluta favoriter är denna gröt med blåbär som toppas med en mango- och myntakräm. Den förflyttar dem till en tropisk strand på ett kick – om än så bara i tanken, men det är gott nog för oss.

Ingredienser

  • 4 dl glutenfria havregryn
  • 7 dl osötad kokosdryck
  • 2 dl frysta blåbär
  • ½ färsk mango till servering (valfritt)
  • myntablad till garnering
  • salt
  • Mango- och myntakräm
  • 4 dl fryst, tinad mango
  • ½ kruka mynta

Gör så här

  1. Skölj havregrynen i kallt vatten i en kastrull. Sila av så enbart grynen blir kvar i kastrullen.

  2. Tillsätt kokosdryck, frysta blåbär och en nypa salt.

  3. Koka upp gröten på låg värme under omrörning tills konsistensen är krämig, ca 5 minuter. Ta grötkastrullen från plattan och ställ åt sidan.

  4. Mango- och myntakräm: Mixa mango och mynta till en slät kräm med en stavmixer.

  5. Fördela gröten i skålar. Toppa med mango- och myntakräm, myntablad och eventuellt färsk mango i tärningar. Servera!


    SMAKA tipsar!
    För mild, fruktig hetta passar det bra att smaksätta mango- och myntakrämen med några stänk TABASCO® Grön pepparsås med pigg, aromatisk karaktär från jalapeño.

Upptäck ett annat bowlsrecept