Recept
Frasig ugnsbakad fläsksida
Frasig ugnsbakad fläsksida serverat med surkål, rödlök och senapsmajo i bao bröd. Ganska enkelt, väldigt gott! Fläsket sköter sig själv i ugnen och under tiden gör man senapsmajon och tillagar bao bröden. Surkål kan man självklart också göra själv om man vill men just denna är köpt, för enkelhetens skull. Låt en frisk lageröl från Tyskland fullända middagen.
Ingredienser
- 800 g fläsksida
- olja
- 8 baobröd
- Senapsmajo
- 2 dl majonnäs
- 4 msk grovkornig stark senap
- Till servering
- surkål
- en rödlök
Gör så här
-
Smörj en ugnsform med olja
-
Skär ett kryssmönster i svålen och lägg den i formen med svålen upp. Stoppa in i ugnen på 150 grader tills den har en innertemperatur på 70 grader, ca 1,5-2 timmar.
-
Höj temperaturen i ugnen till 250 grader och grill och stoppa in den igen så att svålen poppar upp och blir riktigt krispig, håll koll så att det inte bränns.
-
När fläsksidan svalnat något skär den i ca 0,5 cm tjocka skivor.
-
Senapsmajo: Blanda ihop majonäs och senap. Smaka om du vill ha mer senapssmak.
-
Tillaga baobröden enligt anvisning på förpackningen.
-
Vid servering: Fyll Baobröden med surkål, en skiva fläsk, senapsmajo och tunt skivad rödlök.