Recept
Ugnsbakade ägg med lyxig topping
Ägg är en oerhört mångsidig råvara som kan anta en rad olika skepnader. Denna lyxiga äggrätt passar perfekt att duka fram på vilken fest som helst. Äggen bakar du i ugnen och toppar sedan med allehanda godsaker. Senapspulver ger skön skjuts åt smakerna.
Ingredienser
- 4 msk vispgrädde
- 1 tsk Colman´s senapspulver
- 4 ägg
- 1 rödlök
- ½ dl finskuren gräslök
- ½ dl smetana
- 50 g valfri rom eller tångkaviar
- flingsalt och nymalen svartpeppar
- smält smör till pensling
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200 grader.
-
Sätt in 4 små portionsformar i ugnen ca 5 minuter.
-
Häll grädden i en liten skål. Sikta ner senapspulvret och vispa tills det är utblandat.
-
Ta ut formarna. Pensla dem med smör. Knäck ett ägg i vardera form. Fördela senapsgrädden ovanpå. Sätt in i mitten av ugnen 6–7 minuter. Äggen ska fortfarande vara krämiga, så låt dem inte stå för länge i ugnen.
-
Skala, dela och finhacka rödlöken.
-
Ta ut formarna och ställ på assietter. Toppa med rödlök, gräslök, smetana och rom eller tångkaviar. Strö över flingsalt och peppar.
Tips!
Stänk gärna på några droppar TABASCO® Original pepparsås vid servering! För en mer matig rätt – servera med smörstekt surdegsbröd.