Recept
Ugnspannkaka med bacon och lingongrädde
Mattrender kommer och mattrender går, men vardagsräddaren ugnspannkaka består. Vissa vill ha den ”plain”, andra vill ha bacon i. Då är det lätt att göra både genom att lägga bacon på bara halva pannkakan. Men våga blanda i senapspulver, otippat gott kan vi lova!
Ingredienser
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 8 dl mjölk
- 4 ägg
- 1–2 msk Colman’s senapspulver
- 1 paket bacon (à 140 g)
- Lingongrädde
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl lingonsylt
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225 grader.
-
Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät, tjock smet. Rör i äggen. Sikta ner senapspulvret. Tillsätt resterande mjölk och vispa klumpfritt.
-
Häll smeten i en smord långpanna, ca 30x40 cm. Klipp baconet i mindre bitar och fördela ovanpå smeten. Sätt in i mitten av ugnen 30–40 minuter. Lägg på en bit folie mot slutet om ugnspannkakan börjar få för mycket färg. Låt stå ca 5 minuter före servering.
-
Lingongrädde: Vispa grädden fluffig med elvisp i en bunke. Rör ner lingonsylten.
-
Servera ugnspannkakan med en klick lingongrädde och gärna en råkostsallad.
Tips!
Sikta ner ½–1 msk Colman’s senapspulver i lingongrädden för en spännande smakbrytning.