Recept
Vaniljglass med persika, hallon och mandelsmulor
Till påsk, midsommar eller som lyckad avslutning på vilken trevlig middag som helst –desserter med glass alltid en god idé. Välj en vaniljglass av hög kvalitet till de klassiska Peach Melba-ingredienserna persika, hallon och mandel, där mandeln blir till ett frasigt smul att strö över glassen, frukten och bären. Raffinerat i all enkelhet!
Ingredienser
- 1 burk Del Monte persikohalvor i juice (420 g)
- 250 g hallon
- Mandelsmulor
- 1 dl sötmandel
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl rårörsocker
- 125 g rumsvarmt smör
Gör så här
-
Börja med mandelsmulorna. Sätt ugnen på 180 grader. Finhacka mandeln. Lägg i en bunke tillsammans med mjöl, socker och tärnat smör. Nyp snabbt ihop till en smuldeg. Sprid ut smuldegen på en bakpappersklädd plåt. Sätt in i mitten av ugnen till degen har fått fin färg och blivit genomgräddad, ca 15 minuter. Låt svalna helt.
-
Häll av och låt persikorna rinna av ordentligt i ett durkslag. Skär dem sedan i klyftor.
-
Varva persikor, hallon och vaniljglass i glas. Strö över mandelsmulorna.
Visste du att…
Använder du frysta hallon av utländskt ursprung rekommenderar Livsmedelsverket att du först kokar dem då de kan bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Du behöver inte koka frysta frysta hallon som är plockade i Sverige, och inte heller färska, oavsett ursprung.