Recept
Vaniljglass med salta kolapopcorn och heta björnbär
Marängsviss, släng dig i väggen! Här har du en värdig utmanare med skön svalka från vaniljglass och (på ett bra sätt) överraskande hetta från chilikokta björnbär. Pricken över i är popcornen med gräddkolasås och små salta stänk – en mindre dessert i sig!
Ingredienser
- 1 liter vaniljglass
- citronmeliss till garnering
- Salta kolapopcorn
- 125 g mjuka gräddkolor
- ½ dl vispgrädde
- 6 dl osaltade poppade popcorn
- 1 tsk flingsalt
- Heta björnbär
- 250 g björnbär (eller hallon/blåbär)
- 1 dl strösocker
- 2 krm TABASCO® Original pepparsås
- potatismjöl till redning
Gör så här
-
Börja med popcornen. Värm försiktigt kolorna och grädden i en kastrull under omrörning. Rör till en jämn kolasås. Tillsätt popcornen och blanda runt. Bred ut på en bakpappersklädd plåt eller bricka. Strö över flingsalt. Ställ in i kylen och låt stelna.
-
Heta björnbär: Koka upp björnbär, socker och TABASCO® Original pepparsås i en kastrull. Red av med potatismjöl utrört i lite kallt vatten för en tjockare konsistens.
-
Gör glasskulor och lägg upp på ett stort fat. Ringla över de ljumna björnbären. Toppa med de salta kolapopcornen. Garnera med citronmeliss.