Recept
Varma Pringles med chèvre, fikon och valnötter
Ca 15 min
8
Skippa ost- och kexbrickan – gör en ljummen ”chipssallad” med chèvre, färska fikon och valnötter i stället! Ringla över sötsyrlig balsamicosirap och piffa med några timjankvistar. Vad vi väljer för chips? De som håller formen och inte lämnar några flottiga fingrar.
Ingredienser
- 1 rör Pringles Original (à 165 g)
- 180 g chèvre
- 2 färska fikon
- 2 dl valnötter
- balsamicosirap att ringla över
- färsk timjan till garnering
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200 grader.
-
Lägg chipsen omlott i en ugnssäker form med höga kanter.
-
Skär eller bryt osten i mindre bitar. Skär fikonen i klyftor. Grovhacka valnötterna.
-
Toppa chipsen med ost, fikon och nötter. Sätt in i mitten av ugnen och gratinera tills osten har smält, ca 5 minuter.
-
Ringla över balsamicosirap och garnera med timjan. Servera genast.