Recept
Vegansk majonnäs med tre smaker
Visste du att spadet från färdigkokta kikärter inte bara kan bli till äggfria maränger utan också fluffig vegansk majonnäs? Den är minst lika god som majonnäs gjord på ägg, och en perfekt grund att smaksätta med exempelvis japansk soja, sriracha eller (mer) dijonsenap.
Ingredienser
- 3 msk kikärtsspad
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1 tsk Grey Poupon dijonsenap
- 2 dl neutral rapsolja
- flingsalt
- Smaksättning 1
- 1 msk Kikkoman Original sojasås
- Smaksättning 2
- ½–1 msk TABASCO® Sriracha pepparsås
- Smaksättning 3
- 2 tsk Grey Poupon dijonsenap
Gör så här
-
Blanda kikärtsspad, vitvinsvinäger, dijonsenap och olja i en hög, smal bunke.
-
Mixa ihop med stavmixer till en krämig majonnäs. Smaka av med salt.
-
Servera majonnäsen som den är eller blanda med något av förslagen på smaksättning.
Tips!
När du ändå har öppnat 1 förpackning kokta kikärter för att använda spadet – rosta kikärterna med lite olja och salt. Perfekt snacks till den veganska majonnäsen. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj kikärterna och låt rinna av. Sprid ut dem på en bakpappersklädd plåt. Ringla över 2 msk olivolja. Sätt in i mitten av ugnen 20–30 minuter. Rör runt ett par gånger under tillagningen. Strö över ½ tsk flingsalt medan kikärterna fortfarande är varma.