Recept

Vegansk tuna melt

Ca 30 min
4

Tuna melt är helt enkelt en rostad macka med tonfiskröra i mitten. En väldigt god idé som tack och lov är enkelt att veganisera, hälsar vegoprenören Gustav Johansson. För att få en konsistens och smak som påminner om tonfisk på burk använder han mosade kikärter och krossade noriark. Det röda originalet från TABASCO® gör röran ”typ 1 000 gånger godare”!

Ingredienser

  • 2 mogna avokado
  • 8 skivor levain (ljust surdegsbröd)
  • vegansk cheddar på block
  • mjölkfritt margarin, olivolja
  • salt
  • Vegansk tonfiskröra
  • 1 förpackning kokta kikärter (ca 400 g)
  • ½ rödlök
  • 1 tomat
  • 2 hela ättiksgurkor
  • 2 noriark
  • 2 msk kapris
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 dl vegansk majonnäs
  • ½ kruka finskuren gräslök
  • ½–1 tsk TABASCO® Original pepparsås
  • 1 ½ msk Kikkoman Ponzu Lemon
  • 2 tsk färskpressad citronjuice

Gör så här

  1. Börja med den veganska tonfiskröran. Häll av, skölj och låt kikärterna rinna av. Mosa dem grovt med en potatisstöt. Skala och finhacka rödlöken. Dela och kärna ur tomaten. Finhacka tomatköttet och ättiksgurkan. Mixa noriarken i en matberedare till små smulor eller krossa dem i en mortel.

  2. Blanda kikärtsmoset med de finhackade grönsakerna, kapris, tomatpuré, majonnäs och gräslök. Smaka av med TABASCO® Original pepparsås, ponzusås, citronjuice och salt.

  3. Dela, kärna ur, gröp ut och skär avokadon i skivor.

  4. Bred margarin på ena sidan av alla brödskivor. Fördela varsin halv, skivad avokado över hälften av dem. Toppa rikligt med den veganska tonfiskröran. Hyvla över den veganska osten och lägg på resterande brödskivor.

  5. Hetta upp generöst med olivolja i en stor stekpanna. Stek mackorna på bägge sidor under lätt press tills osten har smält och brödet har fått fin stekyta.

  6. Halvera mackorna och servera genast.


    Tips!
    För ännu mer hetta testa TABASCO® Habanero pepparsås som också bjuder på tropiska, fruktiga inslag av mango, papaya, tamarind och banan.

Andra veganska recept att laga