Recept
Vegetarisk lasagne med senapsostsås
Blir det köttfri (måndags)middag? Då har vi det perfekta receptet på en vegolasagne med bladspenat, marinerad kronärtskocka och soltorkade tomater. Stinga till en färdig ostsås med Englands nationalsenap och höj proteinpoängen med linser för en lättlagad fullträff!
Ingredienser
- 1 gul lök
- 1 burk marinerade kronärtskockor i olja (ca 300 g)
- 1 förpackning kokta röda linser (ca 400 g)
- 400 g fryst, tinad bladspenat
- 150 g strimlade soltorkade tomater
- 200 g färska lasagneplattor
- 250 g riven mozzarella
- olivolja till stekning
- salt och nymalen svartpeppar
- Senapsostsås
- 8 dl färdig pastasås med ost
- 2 ½ msk Colman’s Original senap
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200 grader.
-
Skala, dela och finhacka löken. Häll av och skär kronärtskockan i mindre bitar.
-
Häll av, skölj och låt linserna rinna av (det går också bra att koka 1 ½ dl torra röda linser enligt anvisning på förpackningen).
-
Fräs löken i 2 msk olja i en stekpanna tills den har mjuknat. Krama ut överflödig vätska ur spenaten. Rör ner spenaten i pannan och låt fräsa ytterligare ett par minuter. Tillsätt kronärtskockor, linser och soltorkade tomater. Smaka av med salt och peppar.
-
Senapsostsås: Värm såsen i en kastrull. Rör i senapen. Smaka av med salt och peppar.
-
Varva senapsostsås, lasagneplattor och grönsaksfräs i en smord ugnssäker form, ca 20x30 cm. Börja och avsluta med ett lager sås. Strö över mozzarella. Sätt in i mitten av ugnen tills osten har smält och fått fin färg, ca 20 minuter. Servera gärna med en sallad.
Tips!
Använd eventuell olja från de marinerade kronärtskockorna och soltorkade tomater för att ge grönsaksfräset till lasagnen ytterligare smak, eller spara till ett annat tillfälle.