Recept
Viltfärstaco med picklad rödlök
Du måste inte gå all in vegan för att göra en insats för planeten. Ett litet steg är att byta nöt mot viltkött, som är mer klimatsmart. Med det sagt, måste vi säga att det också blir väldigt gott i denna rökigt heta taco med picklad rödlök och västerbottensost.
Ingredienser
- 500 g viltfärs (av t ex rådjur, älg eller hjort)
- 1 msk viltkrydda
- ¾ msk Kikkoman Less Salt sojasås
- 1 msk Grey Poupon dijonsenap
- 1 tsk TABASCO® Chipotle
- salt och svartpeppar
- smör till stekning
- Picklad rödlök
- 2 rödlökar
- ¾ dl vatten
- ¾ dl Kikkoman Sushi-risvinäger
- Tillbehör
- strimlad isbergssallad
- tärnad gurka
- riven västerbottensost
- smörstekt svamp (gärna kantareller)
- gräddfil
- tortillabröd
Gör så här
-
Börja med den picklade löken. Skala, dela och skiva löken tunt. Lägg i en väl rengjord burk med lock. Häll på vatten och sushi-risvinäger. Sätt på locket och låt stå minst 1 timme (den håller flera dagar i kylen och blir bara godare av att dra – så gör den gärna dagen innan!).
-
Stek färsen i smör i en stekpanna. Krydda med viltkrydda, soja, dijonsenap och TABASCO® Chipotle. Smaka av med salt och peppar.
-
Servera färsen i tortillabröd med föreslagna tillbehör och den picklade rödlöken.
Tips!
Testa att ringla över TABASCO® Sriracha pepparsås på din färdiga taco, för extra skjuts!