Recept
Vispad fetaostdipp med rostat libabröd
Om du inte har testat att vispa fetaost till en riktigt fluffig dipp har du chansen nu! Dippen blir en utmärkt bas till vad du än känner för att toppa den med. Det som gör den lite extra speciell och smakrik är en fruktig och fräsch pepparsås gjord på mild jalapeño.
Ingredienser
- 150 g fetaost
- 2 dl medelhavsyoghurt (10 %)
- ½ dl cream cheese
- 1 msk TABASCO® Grön pepparsås
- Rostat libabröd
- 2 libabröd
- 2 msk olivolja
- 1 tsk sumak
- flingsalt
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225 grader.
-
Smula fetaosten i en bunke. Tillsätt yoghurt, cream cheese och TABASCO® Grön pepparsås. Vispa med elvisp till en slät och fluffig kräm. Lägg upp i en skål och toppa med valfria tillbehör (se tips nedan).
-
Rostat libabröd: Skär bröden i bitar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olivolja runt om. Krydda med sumak och en nypa flingsalt. Sätt in i mitten av ugnen och rosta brödbitarna tills de har blivit knapriga och har fått fin färg, ca 5 minuter.
-
Servera dippen med det rostade libabrödet.
Tips!
Toppa fetaostdippen med granatäppelkärnor (färska, eller frysta, tinade) och grovhackade pistagenötter. Krydda med sumak och ringla över en god olivolja. Det är också gott att lägga på ugnrostade tomater, grillad zucchini eller egentligen vilka grönsaker du vill.