Recept

Vispat brynt ponzusmör

Över 60 min
6

Next level brynt sojasmör! Ja, det blir det alltså när du byter japansk sojasås mot en färdigblandad ponzusås som smaksättare i brynt smör. Det brynta ponzusmöret kan du sedan ringla varmt över nästan vadsomhelst eller låta stelna och sedan vispa fluffigt.

Ingredienser

  • 100 g osaltat smör
  • 1 msk Kikkoman Ponzu Lemon
  • flingsalt

Gör så här

  1. Smält smöret på låg värme i en kastrull. Höj värmen och vispa lite då och då. När smöret börjar skumma, doftar nötigt och har blivit gyllenbrun är det brynt. Ta från värmen och rör försiktigt ner ponzusåsen.

  2. Låt smöret kallna och ställ sedan i kylen för att stelna helt.

  3. Vispa smöret fluffigt med elvisp. Lägg upp i en skål eller på ett fat. Toppa med flingsalt.

  4. Det brynta vispade ponzusmöret passar perfekt till grillat kött, fågel, fisk eller grönsaker. Det är också gott att bred på fröknäcke eller dippa krispiga rädisor i.


    Tips!
    Servera det vispade brynta ponzusmöret till grillade grönsaker. Utgå från vad som är i säsong och blanda gärna olika sorter efter tycke och smak. Zucchini, gemsallad och sparris är en god kombination. Klicka på smöret rumsvarmt och garnera gärna med ätbara blommor.

När vi ändå snackar smaksatt smör...