Recept

Vispat brynt sojasmör med miso

Över 60 min
4

Allt fler börjar upptäcka vilken fantastisk ingrediens miso är, inte bara som smaksättare i misosoppan du slurpar i dig till din sushi. Nu är ju brynt sojasmör fantastiskt redan som det är, men det blir om möjligt ännu godare med några matskedar misopasta.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • ½ msk Kikkoman Original sojasås
  • ½ msk vit miso
  • 1 ask smörgåskrasse

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull, låt bryna på medelvärme tills det blir gyllene och börjar dofta kola. Ta från värmen.

  2. Rör ner soja och miso. Låt svalna och ställ sedan i kylen för att stelna.

  3. Vispa smöret fluffigt med elvisp. Klipp över smörgåskrassen.

    Tips!
    Det brynta smöret passar utmärkt till grillat kött, fågel, fisk och givetvis också grönsaker eller på en bit gott fröknäcke i all enkelhet.

Laga något mer med japansk soja