Recept
Vispat brynt sojasmör med miso
Över 60 min
4
Allt fler börjar upptäcka vilken fantastisk ingrediens miso är, inte bara som smaksättare i misosoppan du slurpar i dig till din sushi. Nu är ju brynt sojasmör fantastiskt redan som det är, men det blir om möjligt ännu godare med några matskedar misopasta.
Ingredienser
- 100 g smör
- ½ msk Kikkoman Original sojasås
- ½ msk vit miso
- 1 ask smörgåskrasse
Gör så här
-
Smält smöret i en kastrull, låt bryna på medelvärme tills det blir gyllene och börjar dofta kola. Ta från värmen.
-
Rör ner soja och miso. Låt svalna och ställ sedan i kylen för att stelna.
-
Vispa smöret fluffigt med elvisp. Klipp över smörgåskrassen.
Tips!
Det brynta smöret passar utmärkt till grillat kött, fågel, fisk och givetvis också grönsaker eller på en bit gott fröknäcke i all enkelhet.