Recept
Vit chokladtryffel med jordnötssmör och cornflakes
Okej, du behöver cornflakes och gärna också ett snyggt strössel till garnering, men själva tryfflarna gör du med endast tre ingredienser: vit choklad, vispgrädde och jordnötssmör. Baka dem närhelst sötsuget gör sig påmint eller sortera in som ”julgodis att bjuda på”. Räkna med att receptet ger 20 tryfflar, ät en i taget eller flera på en gång!
Ingredienser
- 300 g vit choklad
- 1 dl vispgrädde
- 3 msk Skippy Creamy jordnötssmör
- Till garnering
- Skippy Creamy jordnötssmör
- Kellogg´s Corn Flakes
- strössel (gärna pastellpärlor)
Gör så här
-
Hacka chokladen och lägg i en bunke.
-
Koka upp grädden i en kastrull. Häll över chokladen och rör tills den har smält. Tillsätt jordnötssmöret och fortsätt röra till en jämn smet.
-
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form, ca 18 x 12 cm. Ställ in 2–3 timmar i kylen att stelna, eller låt stå över natten.
-
Skär tryffelkakan i ca 3x3 cm fyrkantiga bitar.
-
Spritsa eller klicka på lite jordnötssmör i mitten av varje tryffel. Stick ner cornflakes och garnera med strössel.
Tips!
Förvara tryfflarna i kylen eller frysen, men garnera dem inte förrän precis innan servering, för att krispigheten från flingorna ska hålla i sig.