Recept
Yukhoe – koreansk råbiff
Råbiffen på koreanska kallas för Yukhoe och är betydligt mer smakrik än klassisk svensk råbiff. Hemligheten ligger delvis i marinaden som köttet får gosa sig mört i, men också i majonnäsen som du toppar hela härligheten med. Friterade glasnudlar blir pricken över i.
Ingredienser
- 600 g nötytterlår
- 3 salladslökar
- 4 vitlöksklyftor
- 100 g glasnudlar
- 2 päron (conference eller nashi)
- ½ msk chilirostade sesamfrön
- matolja till fritering
- koriander till garnering
- salt
- Marinad
- 1 msk riven färsk ingefära
- ½ dl Kikkoman Original sojasås
- ¾ dl Kikkoman Poke
- ¾ msk TABASCO® Sriracha pepparsås
- 1 msk Kikkoman Sushi-risvinäger
- Sesam- och senapsmajonnäs
- 2 dl majonnäs
- 1 msk Kikkoman Rostad Sesamolja
- ½ msk Kikkoman Sushi-risvinäger
- 2 tsk chilirostade sesamfrön
- 2 tsk Colman´s senapspulver
Gör så här
-
Putsa och tärna köttet mycket fint.
-
Ansa, skölj och skiva salladslöken.
-
Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Lägg i köttet och salladslöken. Rör ihop till en jämn blandning. Ställ i kylen och gör resten under tiden.
-
Senaps- och sesammajonnäs: Blanda majonnäs, sesamolja, sushi-risvinäger och sesamfrön i en skål. Sikta ner senapspulvret och rör runt.
-
Skala och skiva vitlöken tunt. Stek vitlöken knaprig i olja i en het stekpanna, utan att den bränns. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt.
-
Hetta upp rikligt med olja till 160 grader i en vid kastrull eller fritös. Fritera glasnudlarna till de blir vita och ”puffar upp”. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt.
-
Dela, kärna ur och skär päronet i tunna skivor.
-
Forma råbiffsblandningen till 4 biffar (med nytvättade händer) och lägg upp på tallrikar.
-
Fördela päronskivorna och risnudlarna bredvid. Strö över rostad vitlök och sesamfrön. Garnera med koriander.