Recept
Zucchinifritters med fetaostkräm
Med kikärtsmjöl i smeten håller sig dessa zucchinifritters frasiga längre, jämfört med om du skulle använda exempelvis ströbröd. Dill i kombination med fetaost är en grekisk specialitet, här i en krämig röra som knappast blir sämre av en rejäl klick grovkornig senap.
Ingredienser
- 400 g zucchini
- 150 g kålrot
- 3 ägg
- 2 dl kikärtsmjöl
- 1 ½ tsk bakpulver
- 1 ½ msk TABASCO® Grön pepparsås
- 75 g smulad fetaost
- 2 finrivna vitlöksklyftor
- 1 påse blandad sallad (65 g)
- olivolja till stekning
- salt och nymalen svartpeppar
- Fetaostkräm
- 2 dl crème fraiche
- 1 msk Grey Poupon Old Style dijonsenap
- 1 tsk five spice-krydda
- 75 g smulad fetaost
- 1 msk finskuren dill
Gör så här
-
Riv zucchinin grovt och krama ut vätskan. Skala och grovriv kålroten.
-
Vispa ihop ägg, kikärtsmjöl, bakpulver och TABASCO® Grön pepparsås i en bunke. Rör ner zucchini, kålrot, fetaost och vitlök. Blanda till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar.
-
Stek fritters i omgångar i rikligt med olivolja i en stekpanna, tills de har fått fin färg och har fått en krispig yta, men ett mjukt inre.
-
Fetaostkräm: Blanda ihop crème fraiche, senap, five spice, fetaost och dill. Smaka av med salt och peppar.
-
Servera zucchinifrittersen med fetaostkrämen och salladen.
Tips!
Ringla gärna ponzusås på grönsalladen och servera med TABASCO® Grön pepparsås – den har en helt annan karaktär när den inte har varit tillagad. Prova får du se!