Recept

Zucchinifritters med fetaostkräm

ca 30 min
4

Med kikärtsmjöl i smeten håller sig dessa zucchinifritters frasiga längre, jämfört med om du skulle använda exempelvis ströbröd. Dill i kombination med fetaost är en grekisk specialitet, här i en krämig röra som knappast blir sämre av en rejäl klick grovkornig senap.

Ingredienser

  • 400 g zucchini
  • 150 g kålrot
  • 3 ägg
  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 ½ msk TABASCO® Grön pepparsås
  • 75 g smulad fetaost
  • 2 finrivna vitlöksklyftor
  • 1 påse blandad sallad (65 g)
  • olivolja till stekning
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Fetaostkräm
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk Grey Poupon Old Style dijonsenap
  • 1 tsk five spice-krydda
  • 75 g smulad fetaost
  • 1 msk finskuren dill

Gör så här

  1. Riv zucchinin grovt och krama ut vätskan. Skala och grovriv kålroten.

  2. Vispa ihop ägg, kikärtsmjöl, bakpulver och TABASCO® Grön pepparsås i en bunke. Rör ner zucchini, kålrot, fetaost och vitlök. Blanda till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar.

  3. Stek fritters i omgångar i rikligt med olivolja i en stekpanna, tills de har fått fin färg och har fått en krispig yta, men ett mjukt inre.

  4. Fetaostkräm: Blanda ihop crème fraiche, senap, five spice, fetaost och dill. Smaka av med salt och peppar.

  5. Servera zucchinifrittersen med fetaostkrämen och salladen.

    Tips!
    Ringla gärna ponzusås på grönsalladen och servera med TABASCO® Grön pepparsås – den har en helt annan karaktär när den inte har varit tillagad. Prova får du se!

Tips på fler recept med grönsakerna i fokus