Inom familjen blev hon känd som ”tant Lily, i byarna runt Aÿ som ”fru Jacques” och för världen en av Champagnes stora kvinnor.
Den 10 november 1923 gifte sig Jacques Bollinger, barnbarnet till Joseph Jacob – mer känd som Jaques Bollinger, delgrundare av champagnehuset ett sekel tidigare – med Elisabeth Law de Lauriston-Boubers. Redan vid giftermålet tog omfamnade hon både champagnen och vingården med vördnad och passion. Nästan tjugo år efter bröllopet går Jacques oväntat bort och utan arvinge tvekande hon inte när hon tog över vinhuset.
Under den tyska ockupationen av Champagne ledde Madame Bollinger tappert och med fast hand huset vidare genom kriget. När regionen efter kriget höll på att återhämta sig behövde det diskreta huset Bollinger återupplivas. Där och då bestämde hon sig för att erövra Amerika med sin karakteristiska stil och beslutsamhet. Resplanen blev en mycket utvalt rundtur i USA för att introducera amerikanerna för en champagne som sedan länge uppskattats på andra sidan kanalen, i England.
Den 25 oktober klev Madame Bollinger ombord på passagerarfartyget Liberté med destination New York. Under två månader reste hon på längden och tvären till USAs mest kända anläggningar. Hon träffade outtröttligt journalister och personligheter, höll champagneprovningar, berättade för folk om sin hemregion och väckte entusiasm hos sina gäster. Oavsett var Madame Bollinger gick, hennes oklanderliga engelska (hennes fars modersmål), hennes europeiska stil och hennes professionella inställning charmade alla hon träffade.
När hon gick ombord på den legendariska Queen Mary 21 december 1951 för att återvända till Aÿ hade hon fullbordat sitt uppdrag. Amerika, som fallit för Edith Piaf några månader tidigare, hade också fallit för ”tant Lily” och hennes champagne. Till en sådan utstäckning att hon 1961 dubbades till Frankrikes första dam i Chicagos American.
Stil kan också hittas på de mest oväntade platserna. Värdigt men ändå enkelt oavsett tillfälle, Lily Bollinger korsade sitt ”territorium” på en cykel alla var bekanta med. Inte bara i Aÿ, trots att det är det hon är mest känd för, utan ’även på andra sidan världen. Hennes cykel var så integrerad i hennes personlighet att Bollingers importör i USA beställde en sadel i krokodilskin från Hermès med initialerna LLB för Lily Lauriston Bollinger. Hon använde sin gåva med diskretion och blygsamhet. Idag är sadeln en det av samlingen som visas på muséet i huset i Aÿ.