Till La Tour går det bra att bli hämtad med Rolls-Royce
Vid entrén till DN-huset tas gästerna emot av restaurangens personal, för vidare färd, 23 våningar upp. Här möts man av hänförande utsikt över Stockholm, sober smakfull inredning och för att, med Pontus Frithiofs ord, bli ”blown away”.
Det var under pandemin, när restaurangbranschen kollektivt kraschade ihop, som Pontus Frithiof och hans medarbetare gjorde den stora satsningen och blåste ut hela våningen högst upp i DN-huset för att förvandla den till den attraktion den är idag.
– La Tour är en lyxig hideaway för livsnjutaren som vill ha det lilla extra, säger Pontus Frithiof där han sitter i baren Le Bar, där restaurangbesöket vanligen tar sin början. Han beskriver restaurangen som påkostad, servicen är personlig och närvarande, men inte påträngande, maten är gjord på dom bästa råvarorna, med en lyxig touch av uppdaterad klassisk fransk gastronomi – och vinlistan är sprängfull med härliga saker.