För restauranger, caféer, hotell och konferensgårdar erbjuder vi förutom kundanpassade utbildningar, även grundkurser i kaffe.
Innehåll Grundkurs:
Kursen ger deltagaren grundläggande kunskaper om kaffe.
Kursinnehåll: Teori - Historik, Odling, Beredning, Råkaffe, Rostteknik, Förpackning, Bryggteknik, Rosterivisning och Provsmakningsmetodik.
Praktiska övningar: Provsmakning 3 olika rostningar.
Max 12 deltagare per tillfälle.
Innehåll Grundkurs Barista
Kursen går ut på att ge deltagarna grundläggande information om de fyra m:en i baristahantverket; miscela, macchinazione, macchina och mano (blandning, tillredning, maskin och hantverk). Deltagarna lär sig underhålla och använda maskinen, kvarnen och övrig utrustning, samt tillreda perfekt espresso, cappuccino, caffe latte. Deltagarna har möjlighet att pröva olika maskiner.
Förkunskaper: Inga. Kursen vänder sig till deltagare som behöver grundläggande kunskaper om espresso.
VIKTIGA MOMENT:
Espresso
Hantverket
Mjölk
Underhåll
Tid: 4-6 timmar
Anmälan sker till din kontaktperson på Arvid Nordquist. Kontaktinfo hittar du här.
Kurs: Grundkurs alternativt Barista intro.
Tid: 9-12 (avslutas med lunch)