Grattamacco Bolgheri Rosso
Grattamacco Bolgheri Rosso har komplexa aromer av mörka bär, körsbär och kryddor, tillsammans med subtila toner av tobak, balsamico och cederträ. Med sin generösa kropp
och silkeslena tanniner efter 8 månader på fransk ek, en förförisk smakupplevelse som är perfekt att njuta av tillsammans med grillat
kött, pasta eller mogen ost.
Druvorna växer på kullar 100-200 meter över vattnet, med ständiga brisar från havet. Marken består av sandsten, lera, fossilrik marl och röd sand. Filosofin kretsar kring att respektera naturen och vinrankorna som är cirka 24 år, skördas för hand och fermenteras sedan i stålstank för att mogna i små ekfat i 8 månader. Grattamacco är en av få vingårdar som odlar Sangiovese i Bolgheri. Området brukade vara träskmark. Cabernet Franc finns enbart i denna blend från Grattamacco.
Passar till
Nöt, Ost, Grillat, Lamm, Vilt, Fläsk