Sparkling Sake Shiramayumi Janpan
Sparkling Sake Shiramayumi Janpan har en blek ljusgul färg med grön nyans. Fruktig doft med inslag av päron, äppelblommor, mandel, grön banan och jasminris. Fruktig smak med sötma, inslag av gråpäron, äppelblommor, mandel, grön banan och honung. Serveras vid 6-8°C som aperitif, eller gärna till japanska rätter som sushi eller sashimi.
Klassifiering för Ginjo-Shu Sparkling Sake Shiramayumi Janpan vilket menas:Näst högsta kvalitetsbeteckningen på sake. Mycket hög kvalitet, ofta torr, riset måste poleras till 60% eller mer, alkohol får tillsättas till mäsken. Ofta används en annan typ av jäst och jäsningen sker vid lägre temperatur och under längre tid cirka 30 - 36 dagar. Serveras vid 6-8°C som aperitif, eller gärna till japanska rätter som sushi eller sashimi. Produkten tilldelades också Silver 2018 på London Sake Challange Award.
Passar till
Aperitif, Asiatiskt/kryddstarkt