Chateau Musar White
Chateau Musar White har en ljust gyllengul färg med stor komplex doft av honung och apelsinskal med en delikat sälta. Smaken är fyllig med inslag av mogen persika, banan, mandlar och hasselnötter i samklang med honung och örter
2014 görs på de lokala druvorna Obaideh (släkt med Chardonnay) och Merwah (släkt med Sémillon). Det är ett fullständigt unikt vitt vin med långa traditioner. Vinet mår bäst av att dekanteras och serveras vid ca 15° C. Vinet passar utmärkt att servera ihop med anka, varmrökt lax eller en bit getost.
Druvorna Obaideh och Merwah handskördas på de svala sluttningarna av Mount Lebanon, 1200 meter över havet. Stockarna är oympade och har klarat sig mot Phylloxera. Merwah fermenteras och lagras på nya ekfat i 9 månader på sin jäst och Obaideh i ståltank. 2015 blandades dessa och släpptes 2021, med 7 års lagring
Musar White kan med fördel lagras flera årtionden.
Passar till
Aperitif, Fisk, Skaldjur